keskiviikkona, huhtikuuta 22, 2009

Konsäär

Mä en millään olisi muuten tänään mennyt jäätelöautolle, mutta kun ulkona ei ollut ketään muuta ja oli hiljaista. Siinä odotellessani suljin ihan silmät ja kuuntelin lintujen konserttia. Ainakin peipposia oli ilmassa ja talitinttejä ja mustarastaita. Ehkä joitain muitakin, en ole ornitologi. Pääasia ovat mustarastaat. Niiden laulussa on jotain sellaista, jolle en ikinä tule löytämään sanoja - kaunis ja hypnoottinen ovat esimerkiksi ihan aliarviointeja. Bonuksena on pakastin täynnä jäätelöä (yritän just olla tiputtelematta näppäimistölle...).

***

Olin kokonaan unohtanut yhden jutun. Nimittäin sen, että joka kerta kun SK on matkoilla, jompi kumpi lapsista sairastuu. Niinpä tänään hain päiväkodista kuumeisen Tokan, jolla oli masu pipi. Paha olokin oli. Peeeeeelästyin, että nytkö taas mahatauti, en kyllä jaksa yksinäni sitä rumbaa varsinkaan jos Ekakin saa sen. Toka oli ihan vetelä, mutta kotiin päästyämme ei kuitenkaan uni tullut, vaikka yritin häntä saada nukkumaan. Uni paras lääke on, tiedättehän. Onneksi tyttö on tarkkaavainen ja muisti sitten, että Jätskihän se tekee hyvää kun on kipeä! Sitten syötiin jätskit. Ja teki hyvää.

Huominen vietetäänkin sitten kotioloissa, toivottavasti rauhallisissa merkeissä. Saatamme syödä jätskiä kerran tai kaksi ja ehkä katsoa jonkun kivan DVD:n, vaikka Helinä-keijun tai Prinsessa Ruususen. Ja hyvää se mullekin tekee, saada vaikka nukkua päiväunet siinä kohtaa kun väsyttää. Tänäänkin kun töistä lähdin oikein silmiä kirveli.

Nytkin kello on jo vaikka mitä. Ehkä hetken vielä istuskelen tässä olohuoneessa ja nautin ajatuksista ennen kuin menen nukkumaan. Toka nukkuu vieressäni, mikä on aina mukavaa. Tykkään nukkuvista lapsista. Anoppi joskus esitti sanonnan, joka meni siihen suuntaan että "Elävää tulta, virtaavaa vettä ja nukkuvaa lasta / ei väsy katselemasta". Pitänee paikkansa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti