lauantaina, heinäkuuta 04, 2009

Out of office

Tältäkö loma nyt tuntuu? En varmaan ihan täysin vielä tänään, lauantaina, pääse lomatunnelmaan. Mutta maanantaiaamuna sitten, kun bussi lähtee klo 4 aamulla kohti Helsinki-Vantaata ja sitä kautta Kreikkaan... (Tai siis ei se bussi mene Kreikkaan, mutta kyllä te tajuatte.)

Töihin minua jää paikkaamaan ensimmäisen vuoden suorittanut lääketieteen opiskelija, joka on intoa täynnä päästessään seuraamaan sivusta leikkausosaston toimintaa. Harmillinen puoli on se, että vaikka tekemäni työ (ja nyt siis sijaisen tekemä) vaikuttaa suorasti sekä osastomme tilastoihin että laskutukseen ynnä rahavirtoihin, niin esimiehillä ei ole minkäänlaista kiinnostusta perehtyä siihen puoleen asiasta, vaan käytännössä se on yksin minun vastuullani. Mikä on tyhmää, sijainen ei voi kysyä apua oikein keneltäkään.

Yritän kuitenkin olla ajattelematta sitä nyt ja nauttia elämäni ensimmäisestä maksetusta neljän viikon kesälomasta!

***

Eilen ja toissapäivänä yritin jo hiukan viritellä lomatunnelmia. Toissapäivänä varsinkin, kun ukkonen jyrähti pari kertaa ja satoi hiukan siihen päälle. Leiriydyin pihakeinuun lukemaan ja kuuntelemaan sateen ropinaa, oli kuitenkin lämmin kuin mikä. Sain Kaveriltani kirjan, jonka hän oli löytänyt jonkun bookcrossaajan jäljiltä, ja nyt kun olen sen lukenut, aion lähettää sen eteenpäin. Itse asiassa ajattelin piruuttani ottaa Kreikkaan jonkun opuksen hyllystäni ja lähettää siellä matkoihinsa, katsoa mihin se päätyy.

Tämä kirja, jonka luin, oli Robert James Wallerin Hidas valssi. Ihan hömppä tarina, joka sijoittuu yliopistomaailmaan ja jossa ihmiset toteavat tehneensä vääriä parivalintoja ja fiksailevat välisiään liitoksia. Että silleen. Luin sen kuitenkin, enemmän yleisestä lukuhalusta kuin juuri tämän nimenomaisen kirjan lukuhalusta.

***

Lopun edestä tänä viikonloppuna lisää lukemista, pakkaamista, siivoamista ja toivottavasti myös hiukan ihan vaan olemista. Lomalla olemista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti