torstaina, toukokuuta 14, 2009

Multa painaa

Totesin sen tänään, kun ajattelin että "ihan vaan äkkiä" töiden jälkeen ennen päiväkodin kevätjuhlaa viskon hiukan uutta multaa pensaiden juurelle ja kukkapenkkeihin. Talkoista nimittäin jäi iiiiso kasa taloyhtiön multaa, jota nyt siis on lupa käyttää omiin hankkeisiin. Kottikärryillä liikenteeseen ja oppimaan kantapään kautta, että multaa menee aika paljon ihan pelkästään sinne pensaiden alle. Etupihalle kärräsin 4 kärryllistä ja takapihalle saman verran. Luulen, että kukkapenkkeihin pitää hakea vielä lisää, niissä ei ollut multaa ennestään juuri ollenkaan. Maa on täällä niin savista, että multa jotenkin imeytyy sinne ja pinta jää kovaksi, harmaaksi savikuoreksi.

Käytännössä kaikki kasvit jatkavat kasvuaan tänäkin vuonna. Yhden malvan heitin pois, mutta se oli oikeastaan kuollut jo viime kesän puolella, joten sitä ei lasketa. Siihen muutti asumaan joku merkillinen ötökkä tahi muu tauti, joka teki lehdet täyteen ruskeita paukamia. Taidan joutua hiukan jo harventamaankin ainakin kurjenpolvien ja punahattujen joukkoja, koska vaikuttavat levinneen melkoisella innolla.

Nurmikkoa meidän pihalla ei oikeastaan ole, on lähinnä sammalikko ja voikukkaikko, joiden seasta saattaa löytää jokusen ruohonkorrenkin. Höyläsin ne harvat korretkin tänään ensimmäistä kertaa ja siistimpää on taas, kun voikukat ovat maan tasalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti